Meklēt:

Guns N' Roses un Aksels Rouzs

Piedodiet Aksela Rouza fani, bet šie turpmākie vārdu savārstījumi nebūs domāti jums, un noteikti arī ne tiem, kas tik tikko kā sākuši pielūgt manis pieminēto mūziķi.

Huh, mūziķis? Tiešām?

Tā saucamais grupas Guns N' Roses „līderis” jeb egocentriskais, iedomīgais, zemiskais un jebkāda cita īpašība, kuru varētu piedēvēt parastam paklājam, kurš stāv pie ieejas durvīm „tāpat vien,” jo tas esot „stilīgi,” – Aksels Rouzs, pamanās savākt ne vienu vien nīdēju. Arī Kurtu Kobeinu un Nirvana.

Mūziķis, kurš dažu cilvēku fantāzijās nēsā t-kreklu ar uzrakstu „ATTENTION WHORE,” ir vienmēr pret savas grupas Guns N' Roses dalībniekiem izturējies kā pret niecībām un bezsmadzeņu radībām. Kāds vēl atceras norunāto kautiņu starp Akselu un Vinsu Neilu no Motley Crue, kuram vajadzēja notikt Losandželosā ārpusē pie Tower Records? Tas tā arī nenotika, taču daudzus atstāja pārdomām, kurš no abiem būtu uzvarējis un kuram ir lielāks talants – Akselam vai Vinsam.

Kopš Guns N’ Roses dibināšanas 1985. gadā, Aksels vienmēr izcēlies ar saviem uz- un no-skatuves izgājieniem un kašķiem ar citiem mūziķiem un slavenībām. Nirvana tāpat kā Guns N’ Roses bija līgums ar ierakstu kompāniju Geffen. Aksels pat divreiz ir piedāvājis Nivana atklāt Guns N’ Roses un Metallica tūri, kuru Kurts vienmēr atteica, kā arī ir bijis piedāvājums spēlēt Aksela 30. dzimšanas dienas ballītē. Neskaitāmās intervijās Kurts pieminēja Guns N’ Roses, raksturojot kā „nožēlojamus” un „netalantīgus.”

Laikraksts The Globe publicēja rakstu „Rokzvaigznes mazulis piedzimst kā narkomāns,” kurā bija publicēti maldinoši attēli ar sakropļotu Fransisu. Kādā no Guns N’ Roses koncertiem, Aksels uz skatuves izbļāva frāzi: „Kurts Kobeins ir nolādēts narkomāns ar tikpat nolādētu sievu – narkomāni. Ja viņu kopīgais bērns ir piedzimis ar defektiem, tad, manuprāt, abiem būtu par to jāsēž cietumā.”

Viena no visbiežāk pieminētajām sadursmēm starp abām rokzvaigznēm, ir mūzikas kanāla MTV gadskārtējā video apbalvošanas ceremonija 1992. gadā. Beksteidžā Kurts spēlējās ar savu meitiņu Fransisu, turpat blakus bija arī Kortnija. Garām gājis Aksels ar savu draudzeni modeli Stefāniju Seimūru, un Kortnija esot kaut ko izteikusies par Akselu kā par Fransisas krusttēvu. Tas savukārt pamatīgi sadusmoja Guns N’ Roses līderi, kas pavēlējis Kurtam apklusināt savu sievu. Kurts, ar smaidu sejā, pagriezās pret Kortniju un ironizējot pateica „Aizver muti mauka.” Aksels, tā jau sadusmots, vēlējās uzsākt kautiņu, bļaujot nosaucis Kurtu par homoseksuāli. Seimūra, kura gribēja izklausīties tikpat varena un uzsākt savu strīdu, jautāja Kortnijai, vai viņa esot modele uz ko pretī saņēma atbildi: „Nē. Tu esi smadzeņu ķirurgs?”

Ceremonijā bija paredzēta kopīga Guns N’ Roses un Eltona Džona uzstāšanās. Priekšnesumam tika sagatavotas divas klavieres, un Kurts garāmejot vienām no tām uzspļāvis, domājot, ka tā pieder Akselam, bet kā beigās izrādījās – tā piederēja Eltonam.

Taču neskatoties uz savstarpējo naidu, Maikla Azerada biogrāfijā Come As You Are, Kurts esot teicis, ka ir viena lieta, kas viņam patīkot – Guns N’ Roses sataisa pamatīgus sūdus, pēc tam nomierinās un sāk domāt, kā to visu salabot, kas ir pretēji tam, ko dara Nirvana – sataisa sūdus, turpina uz tiem dzīvot un vēl vairāk visu sarežģī.

Kurts ir veltījis skarbākus vārdus pašam Akselam: „viņa loma ir spēlēta jau gadiem. Vēl pirms rokmūzikas ēras ir bijis tāds Aksels Rouzs. Priekš manis tas ir garlaicīgi. Aksela acīs tas ir kaut kas jauns un neredzēts tādēļ, ka viņš ir egoistisks un domā, ka visa pasaule viņam ir kaut ko parādā.”

Pats Aksels bija liels Nirvana fans. Redzēts bildēs un video ar cepuri uz kuras virsū ir rakstīts „Nirvana.”

Interesanti, ka Dufs no Guns N’ Roses bija viens no tiem, kas pēdējo reizi redzēja Kurtu dzīvu. 1994. gada 1. aprīlī, dažas dienas pirms Kobeina nāves, abi atradās vienā lidmašīnas reisā uz Sietlu. Kurts sēdēja blakus Dufam, bija priecīgs viņu ieraugot un atzinās, ka ir aizmucis no rehabilitācijas centru. Dufs, kurš pats ir bijis atkarīgs no heroīna, saprata, ka kaut kas nebija kārtībā. Abi apsprieduši kopīgos draugus un ar skumjām atmiņām devās no Losandželosas uz dzimto pusi. „Mēs runājām par sajūtām, kā tas ir – atgriezties mājās.” Kurts pateica, ka dodas uz mājām tā, it kā būtu bijis prom vairākus gadus, nevis trīs dienas. Pēc lidmašīnas nosēšanās Sietlā, Dufs vēlējās pajautāt, vai Kurtu nevajag aizvest, taču viņš jau bija nozudis.

0 comments: