Meklēt:

Esat sveicināti Aberdīnā

Vienpadsmit gadus pēc Kurta nāves, viņa dzimtā pilsēta beidzot iemūžināja Kurta piederību Aberdīnai. 2005. gada 4. aprīlī, dienu pirms Kobeina nāves gadadienas, Nirvana atpazīstamākās dziesmas nosaukums "Come As You Are" tika pievienots zem zīmes "Welcome to Aberdeen" (Esat sveicināti Aberdīnā). Šī zīme atrodas Austrumaberdīnā uz Olympic Highway šosejas, un ir atgādinājums ikvienam "palikt tādam, kādi esat."

Šeit varat to aplūkot google virtuālajā kartē.

Šo zīmi izstrādāja un sponsorēja bezpeļņas organizācija Kurt Cobain Committee, kuru 2004. gadā nodibināja rakstnieks Džefs Burlingeims (Jeff Burlingame) un Aberdīnas pilsētas padomes loceklis Pauls Frits (Paul Fritt). Organizācijas mērķis ir atrast dažādus veidus, kā godināt Kobeinu savā dzimtajā pilsētā.

"Esmu neizsakāmi priecīgs, ka mūsu pilsētai ir vēlēšanās aizmirst un novirzīties no tā sliktā mantojuma, kuru Kurts ir atstājis Aberdīna, bet pretēji tam - atcerēties labās lietas," izteicās žurnāla The Daily World's Arts & Entertainment redaktors Burlingeims. "Nespēja pielāgoties sabiedrībai ir tas, kas Kurtu un daudzus citus noveda pie tā, ka viņi šajā pilsētā neiederas. Mūsu organizācijas pirmais solis ir to mainīt."

"Manuprāt tā ir lieliska doma un sen bija laiks to izdarīt," atzina Kurta vectēvs Lelands Kobeins Aberdīnas vietējai avīzei The Daily World. "Ikrītu braucot šai zīmei garām, biju gaidījis to tur parādamies."

Saņemot Kurta fanu atsauksmes no dažādām pasaules malām, komiteja nolēma izmantot 'Come As You Are" uzrakstu, jo ikvienam - gan grupas Nirvana atbalstītājam, gan parastiem garāmbraucējiem, ir skaidra tā nozīme.

Bez "Come As You Are" tika izskatīts arī cits variants -  "Birthplace of Nirvana" (Nirvana dzimtene)," taču saņemot simtiem negatīvu atsauksmju no Nirvana faniem, kas uzskatīja, kā tā būtu Nirvana vārda komercializācija, to noraidīja.

"Welcome to Aberdeen" uzraksta nomaiņa izmaksāja 750 dolārus. Iepriekšējā zīme bija sarūsējusi un ar neapbruņotu aci varēja saskatīt virs "R" burta palielu lodes atstātu caurumu. Zīmes uzstādīšanu koordinēja Skots Olsens (Scott Olsen).

0 comments: