Meklēt:

Fecal Matter

Astoņpadsmit gadu vecumā, 1985. gada decembrī, Kurts kopā ar basģitāristu Deilu Kroveru (Melvins) un bundzinieku Gregu Hokansonu nodibināja savu pirmo grupu Fecal Matter. Neilgi pēc izveidošanas, Gregs grupu pameta, un Kurts ar Deilu turpināja spēlēt divatā. Abi nolēma doties uz Sietlu pie Kurta tantes Mērijas, lai ierakstītu demo kaseti, kuru vēlāk, atgriežoties atpakaļ Aberdīnā, sarakstīja vairākās kopijās.

"Kurts ieradās ar milzīgu kladi pilnu ar dziesmu tekstiem," atceras Mērija, kura parādīja, kā apieties ar aparatūru, kā ierakstīt vokālu un instrumentus. "Dziesmu tekstos bija jūtamas dusmas un dumpīgums, galvenokārt tika kritizēta apkārtējā sabiedrība. Kurtam nepatika attieksme skolās, kur bērni uzskatīja, ka ir pārāki pār citiem, jo pareizi ģērbās, ir izskatīgi, vai ir daudz naudas."


Demo kasetē ar nosaukumu "Illiteracy Will Prevail" tika iekļautas sešpadsmit dziesmas, bet tikai dažām no tām ir zināmi nosaukumi: "Suicide Samurai" (zināma arī kā "Anorexorcist"), "Bambi Slaughter" (stāsts par zēnu, kurš ieķīlāja savu vecāku kāzu gredzenus), "Buffy's Pregnant" (Bafija no ASV televīzijas pārraides "Ģimenes dēka." Zināma arī kā "Class of '86"), "Downer," "Laminated Effect" (zināma arī kā "Made Not Born"), "Spank Thru," "Accusation," "Insurance," "Boatakk," "Blather's Log" (zināma arī kā "Vaseline"), "The End," "Instrumental," un "Sound of Dentage."

1986. gada janvārī grupai pievienojās basģitārists Buzs Osborns un bundzinieks Maiks Dilards, taču arī šim sastāvam nebija lemts ilgs mūžs. Pēc Kurta domām, Osbornam bija nenopietna attieksme, un grupa savu darbību pārtrauca.

Pēc grupas izjukšanas, Kurts saviem draugiem un citiem apkārtējiem dalīja "Illiteracy Will Prevail" demo kasetes kopijas ar cerību izveidot jaunu grupu. Šī kasete Kurtam nozīmēja ļoti daudz, jo pats uzskatīja, ka tā parāda viņa talantu. Pēc gada ilgas meklēšanas, Osborna draugs Krists Novoseličs piedāvāja Kurtam izveidot jaunu grupu, kura vēlāk tika nodēvēta par Nirvana.

Pirmo reizi baumas par šādas kasetes pieejamību parādījās Maikla Azerada biogrāfiskajā grāmatā par Kurtu Kobeinu "Come As You Are." Tā bija tik ļoti pieprasīta, ka 1997. gadā plašākā sabiedrībā parādījās viltota šīs kasetes kopija, taču 2009. gada novembrī dažādos interneta saitos bija iespēja lejuplādēt īsto šīs kasetes kopiju, kura autentiskumu atzina kolekcionārs Maiks Ziglers un citi, kuri bija to dzirdējuši iepriekš.

Dziesma "Spank Thru" ir vienīgā, kura ir iekļauta kādā no Nirvana oficiālajā ierakstā - 2005. gada izdotajā reti sastopamo dziesmu izlasē Silver: The Best of the Box.

Fecal Matter - Class Of 86

0 comments: