Meklēt:

Fransisa Bīna Kobeina

Fransisa Bīna Kobeina ir dzimusi 1992. gada 18. augustā 07:48 no rīta Losandželosas Cedars-Sinai medicīnas centrā, un ir vienīgā meita Kurtam un Kortnijai. Viņas vārds tika ielikts par godu Fransisai Makkijai - skotu indī popa dueta The Vaselines ģitāristei. Pēc Kurta domām, ultrasonogrammā Fransisa atgādinājusi mazu pupiņu, tādēļ ielikts otrs vārds Bīna (Bean). Viņas krusttēvs ir amerikāņu rokgrupas R.E.M. frontmens Maikls Staips (Michael Stipe), bet krustmāte - amerikāņu aktrise Drū Berimora (Drew Barrymore). Kad Kurts nomira, Fransisai bija 1. gadiņš un 8 mēneši.


1994. gadā Fransisa apmeklēja Happy Medium skolu Sietlā, bet bērnudārzā gājusi Highland Hall privātskolā Nortridžā, Kalifornijā.

Pēdējā reize, kad Kurts redzēja savu meitu, bija 1994. gada 1. aprīlī Exodus rehabilitācijas centrā Marinā del Rejā, Kalifornijā, kur viņš reģistrējās dienu iepriekš. Abi esot spēlējušies, un Kurts viņai dziedājis dziesmas.

Kurta māte bija noorganizējusi pēdējo atvadīšanos no sava dēla 1999. gada 31. maijā, kur budista mūka dziedāšanas pavadībā, Fransisa izkaisīja sava tēva pīšļus Makleina upē Olimpijā, Vašingtonā jeb pilsētā, kur Kurts atrada "savu īsto māksliniecisko mūzu."

Pēc žurnāla Rolling Stone esošās informācijas, Fransisa esot izvēlējusies Nirvana reti sastopamo dziesmu izlases Sliver: The Best of the Box nosaukumu un vāka fotogrāfiju. Šajā pašā žurnālā Fransisa piestrādāja kā praktikante 2008. gada augustā.

Vecāku cīņa par meitas aizbildniecību

Pirms vēl Fransisa nebija piedzimusi, apkārt klīda baumas, ka Kortnija grūtniecības periodā esot lietojusi heroīnu. Žurnāls Vanity Fair publicēja Linas Hiršbergas (Lynn Hirschberg) rakstu "Dīvainā mīlestība," kur autore apgalvoja, ka Kortnija esot lietojusi narkotikas pašai apzinoties, ka ir stāvoklī. Pēc raksta publicēšanas, daudzi vecāki uzskatīja, ka gan Lovai, gan Kurtam, pēc Fransisas piedzimšanas, nekavējoties vajadzēja atņemt tiesības audzināt bērnu. Kortnija vēlāk gan atzina, ka žurnāliste esot viņu nepareizi sapratusi, kas savukārt radīja dažādu mēdiju diskusijas par pāra aizraušanos ar narkotikām. Lai gan Kortnijas un Kurta attiecības bieži tika publiski apspriestas, pēc šī raksta publicēšanas, abiem tika pievērsta vēl nebijusi uzmanība. Daudzi žurnālisti vēlējās uzzināt, vai Fransisa piedzimšanas laikā jau bija atkarīga no narkotikām. Losandželosas bērnu aizsardzības nodaļa abus izsauca uz tiesu par sliktu bērnu audzināšanu. Tiesa atņēma Kurtam un Kortnijai bērnu aprūpes tiesības, un divus mēnešus vecā Fransisa nonāca Lovas māsas Džeimijas aprūpē uz vairākām nedēļām. Vēlāk pāris tiesības atguva vienojoties, ka regulāri nodos urīnanalīzes, lai pārliecinātos, ka netiek lietotas narkotikas, kā arī abus regulāri apmeklēs sociālie darbinieki. Pēc vairākiem mēnešiem abiem tika piešķirta pilna aizbildniecība pār savu meitu.


Laikā, kad Kortnija izgāja rehabilitācijas kursu 2003. gadā, par Fransisu rūpējās viņas vecmāmiņa. Dažus mēnešus vēlāk Lova atguva savas tiesības audzināt meitu. 2005. gadā, kad Fransisa atkal bija nonākusi citās mājās, šoreiz pie Kortnijas bioloģisko vectēvu Henku Harisonu (Hank Harrison), Henks iesniedza pieprasījumu Losandželosas tiesā, lai ierobežotu Kortnijai apciemot nepilngadīgo Fransisu, taču pieprasījums tika noraidīts.

2009. gada 11. decembrī Kalifornijas augstākā tiesa piešķīra aizbildniecības tiesības Vendijai un Kurta vienīgajai māsai Kimai. Kortnijai tika aizliegta jebkāda tuvošanās savai meitai.

Sarunas ar mēdijiem

Līdz šim Fransisa ir sniegusi piecas oficiālas intervijas dažādiem mēdijiem. 2005. gadā viņa sniedza savu pirmo interviju žurnālam Teen Vogue, kur stāstīja par savu ģērbšanās stilu un pat pieminēja savus vecākus.


Vēl viena intervija parādījās 2006. gada janvārī angļu žurnālā i-D, kur viņa pauda savu negatīvo attieksmi pret laikrakstiem, kas nomelno Kortniju. Fransisa apgalvoja, ka ir sāpīgi lasīt baumas par savu māti.

2006. gada augustā Fransisa tika fotografētā modes žurnāla Elle rakstam par rokzvaigžņu atvašu ģērbšanos vecāku drēbēs. Viņa bija uzvilkusi Kurta slaveno vilnas jaku un pidžama bikses. Par savu izvēli Fransisa stāstīja: "Uzvilku pidžamu tāpēc, ka viņš to uzvilka kāzu dienā 1992. gadā Havaju salās. Nodomāju, ka tas varētu būt jauki, ja es to uzvilktu. Viņš bija pārāk slinks, lai apģērbtos pienācīgāk, tāpēc uzvilka pidžamu!"

2008. gada februārī viņa piedalījās fotosesijā modes žurnālā Harper’s Bazaar.

2010. gada jūlijā Fransisa kādā intervijā stāstīja par saviem mākslas darbiem, kuri tika izlikti izstādē Losandželosā.

RIP Childhood dzimšanas dienas ballīte

Kā jau gandrīz visiem amerikāņu bērniem, sešpadsmitā dzimšanas diena ir jānosvin ar vērienu. Ar Kortnijas sponsorēšanu un rokgrupas Mindless Self Indulgence uzstāšanos, Fransisa par godu savai sešpadsmitajai dzimšanas dienai sarīkoja tematisku ballīti Losandželosas klubā House of Blues. Tēma - pašnāvība. Ballīte bija kā simboliska atvadīšanās no bērnības un ieiešana pieaugušo dzīvē, atspoguļojot Kortnijas ietekmi un sekas Kurta nāvē.


Mūzika

Fransisa ir iedziedājusi dažas rindiņas dueta Evelyn Evelyn dziesmā "My Space," kas tika izdots 2010. gada 30. martā. Grupas dalībniece Amanda Palmere (Amanda Palmer) apstiprināja, ka Fransisa bija vien no pārējiem divdesmit mūziķiem, kuri iedziedāja vienus un tos pašus vārdus. Balsis tika samiksētas kopā, un radīta dziesma.

Māksla

Tāpat kā Kobeinam, arī Fransisai piemīt talants uz zīmēšanu. 2010. gada jūlijā viņa pirmo reizi izlika savus zīmētos darbus izstādē galerijā La Luz de Jesus Losandželosā. Darbu nosaukums bija "Scumfuck", bet pati parakstījās ar pseidonīmu "Fiddle Tim."

0 comments: