Meklēt:

1960s Mosrite Gospel

1990. gadā Kurts iegādājās 1960s Mosrite Gospel ģitāru Sanfrancisko veikalā Real Guitars no Krisu Cobu (Chriss Cobb) par 75'000 dolāriem, un bieži to izmantoja Nirvana koncertos. Pavisam šī ģitāra ir izstrādāta divos eksemplāros - viena bija Kurtam, bet otra Mosrite uzņēmuma īpašnieka meitai Mišelai Mouselejai (Michelle Moseley).

1960s Mosrite Gospel ir līdz šim visizsolītākā Kurta ģitāra. 2004. gada 27. aprīlī Dallasā tā tika izsolīta par 117'500 dolāriem. Divus gadus vēlāk 16. aprīlī ģitāras beigu cena jau sasniedza 131'450 dolārus.

Zināms, ka Kurts ir kreilis, tādēļ ģitāra tika "modificēta" tā, lai to varētu paspēlēt ar kreiso roku. Kurta skaņotājs Ērnijs Beilijs (Earnie Bailey) bija slepus strādājis ar Loretu Mouseleju, lai izstrādātu jaunu Mosrite ģitāru spēlēšanai ar kreiso roku.

Uz oriģinālas kastes, vai somas, vai vienalga - sauciet kā gribiet, vēl ir saglabājies ar baltu krāsu uzrakstītie uzraksti "NIRVANA" un "Fuck Elvis." Neskatoties uz to, ka tie bieži tika pārkrāsoti, brīnumainā kārtā tos var vēl salasīt.

Šī ģitāra ir unikālā, pirmkārt jau, tādēļ, ka tā ir izstrādāta divos eksemplāros. Lai gan Kurts koncertos izmantoja vairākas lētākas Mosrite ģitāras un bieži vien tās izšķaidīja turpat uz vietas, šī bija viena no divām Mosrite ģitārām, kura piederēja Kurtam (otra tika sasista un atdota prom), kā arī viena no mīļākajām, tādēļ to pasaudzēja un necentās sašķaidīt kā visas citas.


Izsolē kopā ar pašu ģitāru, līdzi nāk Krisa Koba ar roku rakstītā vēstule, kas apstiprina, ka "1990. gada beigās kāds izkāmējis jaunietis ar blondiem matiem ienāca veikalā un nopirka šo ģitāru."

Nirvana mēģinājums, kurā Kurts izmantoja 1960s Mosrite Gospel ģitāru

0 comments: