Meklēt:

El Duce

Žurnāla High Times 1996. gada aprīļa izdevumā tika publicēts Tima Kenīlija (Tim Kenneally) un Stīva Blūma (Steve Bloom) raksts "Who killed Kurt Cobain?", kurā tika pieminēta tāda persona, kā Eldons Houks (Eldon Hoke) jeb El Duce. Kāds gan sakars šim cilvēkam ar Kurta nāvi?

Sākumā neliels ieskats, kas tad vispār ir El Duce. El Duce (no spāņu valodas el - mans, duce - divi) jeb īstajā vārdā Eldons Houks, dzimis 1958. gada 23. martā, bija amerikāņu dziedātājs un bundzinieks smagā metāla grupā The Mentors jeb kā paši sevi dēvēja - izvarotāju rokgrupa (rape rock). El Duce ar savu grupu piesaistīja daudzu cilvēku uzmanību galvenokārt ar šokējošiem dziesmu tekstiem: sieviešu fiziska ietekmēšana un anālais sekss ar sievietēm. Houks netikai muzicēja, bet arī bija iesaistījies filmu industrijā - piedalījies dažādos televīzijas šovos, filmējies filmās un producējis mūzikas video. Atveidojis galveno lomu zinātniskā fantastikas filmā Population: 1. El Duce bija regulārs viesis sarunu šovā "Hot Seat," kur ne tikai stāstīja, ka mākot pateikt pēc sievietes acīm, ka viņas vēlas tikt izvarotas, bet arī sniedza skatītājiem reslinga paraugdemonstrējumus, cīkstoties un tēlojot ļaunu nelieti. Bieži vien šo maču kulminācija sasniedza tad, kad šova vadītāja Vallija Džordža apsargi varmācīgi "aizvāca" El Duce no skatuves. 1997. gada 19. aprīlī, esot dzērumā, viņš tika notrieks ar vilcienu Riversaidā, Kalifornijā.



Saikne ar Sietlu un Kortniju.

The Mentors savu debijas koncertu sniedza Sietlā, klubā The Birds 1978. gada 4. martā. El Duce ar Kortniju iepazinās astoņdesmito gadu beigās. Hole dibinātāja Karolaina Ruē (Caroline Rue) satikās ar The Mentors ģitāristu "Slimo Sieviešu Iekaustītāju" jeb īstajā vārdā Ēriku Karlsonu (Eric Carlson).

Jau pieminētajā rakstā, El Duce apgalvoja, ka 1993. gada decembrī viņš satika Kortniju ārpusē pie Holivudas mūzikas ierakstu veikaliņu The Rock Shop, kur notika sekojoša saruna:

Kortnija: El, man nepieciešama tava palīdzība. Mans vecais vīrs [Kurts] pēdējā laikā izturas kā īsts mērglis. Gribu, lai tu uzlaid gaisā viņa sasodīto galvu.
El Duce: Tu runā nopietni?
Kortnija: Jā, iedošu tev $50'000, lai tu uzlaistu gaisā viņa sasodīto galvu.
El Duce: Ja vien tu runā nopietni.
Kortnija: Kur es varēšu tevi satikt?
El Duce: Vari mani satikt šeit.


Pēc sarunas abi devās iekšpusē, kur El Duce iedeva savu vizītkarti. Šo neparasto vizīti atceras arī veikala vadītājs Karušs Sepedjans (Karush Sepedjian): "El Duce sēdējā ārpusē pie veikala uz soliņa, kad pienāca klāt Kortnija. Dzirdēju viņus runājam 'Vai tu spēsi ar to tikt galā? Vai varēsi to paveikt? Ko tu par to vēlies saņemt?' Abi runāja par Kurta Kobeina novākšanu. Tad El Duce ieveda Kortniju iekšpusē un klusiņām man pateica 'Viņa man piedāvāja $50'000."

Kortnija esot paņēmusi vizītkarti un aizgājusi. 1994. gadā viņa ieradusies atkal un jautājusi pēc El Duce, kurš tobrīd atradās koncerttūrē. Kortnija sākusi kliegt: "Tā nolādētā kuce, mums bija vienošanās. Ko es tagad darīšu?". Karušs vien piebilda: "Es nezinu, man ir jāstrādā. Uz redzēšanos." Desmit dienas vēlāk Kurts tika atrasts miris savā privātmājā Sietlā.

Voless (Wallace) un Halperins (Halperin), grāmatas "Who killed Kurt Cobain?" autori, ir šim atgadījumam veltījuši veselu nodaļu.

Pēc Kurta nāves, Karušs teica El Duce: "wow, interesanti, vai viņa tiešām kādām samaksāja, lai novāktu Kurtu?", uz ko viņš atbildēja: "Iespējams viņai bija cits. Domāju, ka Kurts bija gatavs iesniegt laulības šķiršanu par krāpšanu. Viņai vajadzēja novākt Kurtu uzreiz, lai tiktu pie naudas."

1996. gada 6. martā El Duce izgāja melu detektoru pārbaudi pie Dr. Gelbu (Dr. Gelb), kurš savā jomā bija īsts speciālists. Uz jautājumu "Vai Kortnija Lova jautāja tev, vai nevari noslepkavot Kurtu Kobeinu?", Houks atbildēja ar 99,91% pārliecību. Tas pats tika sasniegts, kad uzdeva atkārtoti "Vai Kortnija Lova tev piedāvāja $50'00, lai tu noslepkavotu Kurtu Kobeinu?" - 99,84% pārliecība.

Pēc testu iziešanas, El Duce sazinājās ar Sietlas policijas slepkavības biroju, kā arī ar Losandželosas policiju, lai piedāvātu iziet atkārtotu melu pārbaudi - gan Houks, gan Karušs, taču abas iestādes atteicās uzsākt izmeklēšanu.

1993. gada 30. decembrī Nirvana sniedza koncertu Inglvudā, Kalifornijā, kas ir 16 kilometru attālumā no Holivudas, un ir labi zināms, ka Kortnija bija devusies grupai līdz, kas vēl vairāk apstiprina El Duce stāstu. Kortnijas advokāts atteicās sniegt informāciju par viņas atrašanās vietu tajā brīdī, bet tā vietā centās pierādīt, ka El Duce stāstītais nav taisnība. Sets Lihtenšteins (Seth Lichtenstein), Kortnijas aizstāvis, norādīja, ka vienā no intervijām Houks esot teicis, ka ārpusē pie veikala sēdējis uz soliņa, kad ieradās Kortnija, taču Lihtenšteins uzsver - pie veikala neesot bijis nekāds soliņš, kas tikai pierāda to, ka El Duce meloja.

Voless ar Halperinu šo teoriju aizstāvēja sakot, ka gan Houks, gan Sepedjans apgalvoja - Houks ir sēdējis nevis uz soliņa ārpusē, bet iekšpusē. Intervijā, kuru El Duce sniedza Volesam un Halperinam, viņš netika pieminējis, vai sēdējis uz soliņu ārpusē. Tātad sanāk, ka nepareizi tika citēts Sepedjans, ne El Duce.

BBC reportieris un dokumentālās filmas "Kurt and Courtney" autors Niks Bromfilds (Nick Broomfield) ar savedēja palīdzību sarunāja tikšanos ar El Duce Riversaidā, Losandželosā 1997. gadā. Tikšanās bija īsa un konkrēta. El Duce tikai apstiprināja faktu, ka Kortnija bija piedāvājusi viņam naudu par Kobeina noslepkavošanu. Apmēram nedēļu pēc intervijas ar Bromfildu, 1997. gada 19. aprīlī El Duce notrieca vilciens. Nāves apstākļi ir mīklaini, tāpat kā Kobeina.

Voless un Halperins ziņoja, ka 17:00 vakarā El Duce esot ieradies pie viņiem ar kādu nepazīstamu vīru, kuru tikko iepazinis. Pēc kāda brīža abi devās prom uz alkoholisko dzērienu veikalu un teica būt atpakaļ pēc neilga laiciņa. Abi tā arī nav pārradušies. 21:00 El Duce notrieca vilciens un nomira notikumu vietā. Liecinieki neesot bijuši, kā arī policijai nav izdevies atrast noslēpumaino vīru ar kuru El Duce bija devies kopā.

Mūzikas žurnālists un El Duce paziņa, Als Boumans (Al Bowman) teica: "Tur ir kaut kas ļoti, ļoti dīvains ap viņa nāvi. Jebkurš, kurš pazina El zināja, ka ar viņu var sadraudzēties, piedāvājot iegādāties alkoholu. Viņam bija problēmas ar alkoholu." Uz jautājumu, vai viņaprāt El Duce varētu izdarīt pašnāvību, Als noliedza: "Nekādā gadījumā. Viņš bija tik patīkami satraukts par gaidāmo koncerttūri. Viņš bija labā noskaņojumā un noteikti neizdarīja pašnāvību. Esmu pārliecināts, ka tam ir kāds sakars ar Kurtu Kobeinu."

Viens ir skaidrs - gan El Duce, gan Kurts mira mīklainos apstākļos, un īsi pirms nāves nekas neliecināja, ka būtu nomākti un vēlētos izdarīt pašnāvību. El Duce bija daļiņa no tā, ko Kortnija bija izveidojusi.

El Duce intervija ar Niku Bromfildu.

0 comments: